Palvelut

Värimetallien, erikoisten metalliseosten sekä kovametalliromun kauppa

Metallien kauppa

Olemme erikoistuneet ns. värimetalliromun kauppaan. Mitä on sitten värimetalli? Määritelmän mukaan värimetallia ovat raskaat epäjalot metallit, poislukien rauta. Käytännössä kyse on esimerkiksi seuraavien alkuaineiden muodostamista metalleista joko yhdessä, tai erikseen:

Kupari (Cu)
Tina (Sn)
Nikkeli (Ni)
Lyijy (Pb)
Alumiini (Al)
Wolframi (W)

Seosaineina näiden kanssa voi olla lukuisa joukko muitakin alkuaineita. Meillä ei mene sormi suuhun myöskään jalometallien kanssa, koska käytössämme olevalla analysaattorilla saamme varmuuden myös kulta ja hopeapitoisuuksista.

Näitä ostamme -sivulta löydät esimerkkejä materiaaleista tyypillisissä muodoissaan.

Rauta- ja teräsromun välittäminen

Rauta- ja teräsromun välittäminen

Pitkä kokemus ja laajat verkostomme mahdollistavat myös rauta ja teräsromun välittämisen kilpailukykyisesti, jos määrät ovat vähänkään suuremmat. Kilpailukykymme alkaa käytännössä rekkakuormallisesta ylöspäin. Mikäli sinulla on isompi erä romua tarjolla, pyydä tarjous meiltäkin!

 Pyydä tarjous 

Metallien analysointipalvelut

Teollisuuden tarpeisiin tarjoamme metallien analysointipalveluja. Käytössämme olevassa Niton XRF 2 GOLDD röntgenfluoresenssi analysaattorissa on poikkeuksellisen laaja kalibrointiohjelmisto ja se kattaa käytännössä kaikki metalliset materiaalit aina alumiinista jalometalleihin.

Teollisuudessa XRF-analysaattoria voidaan käyttää materiaalin analyysiin eri tuotannon vaiheissa.

Esimerkkisovelluksia:

Materiaalin ostot – tarkistetaan, että saapunut materiaali (esimerkiksi teräslevyt – tai -putket) on varmasti ostettua materiaalia. Materiaalitodistus ei nykypäivänä ole riittävä tae. Eli siis varmistetaan analysaattorin avulla, että haponkestävä teräs (SS316) on varmasti sitä eikä esimerkiksi ruostumatonta (SS304).

Varaston varmistus – varmistetaan, että varasto on ajan tasalla. Oikea materiaali on oikeassa paikassa.

Asennettujen komponenttien laatutarkistukset – varmistetaan, että kriittisiin paikkoihin asennetut komponentit, esimerkiksi öljynjalostamon putket, ovat varmasti oikeasta materiaalista. Pahimmassa tapauksessa väärä materiaali väärässä paikassa voi aiheuttaa suuria vahinkoja, kuten esimerkiksi räjähdyksen.

Romumateriaalin vastaanotto – usein tuotantoprosesseissa (kuten esimerkiksi teräksen tuotannossa) käytetään tuoreen raaka-aineen ohella kierrätysmateriaaleja. Näiden materiaalien varma tunnistus on erityisen tärkeää oikeiden seossuhteiden varmistamiseksi.

Videoita Thermo Fischer Niton analysaattoreista:

 Kysy lisää analysointipalveluistamme 

Konsultointi metallinkierrätykseen liittyvissä asioissa

Konsultointi

Vankka ammattiosaamisemme ja laaja verkostomme mahdollistavat sen että voimme auttaa asiakkaitamme maksimoimaan arvokkaista jätemateriaaleistaan saatavan hyödyn tai minimoimaan tappion.

Autamme asiakkaita esim. seuraavilla keinoilla:

  • Materiaalikartoitukset
  • Lajittelukoulutukset
  • Konsultointi kilpailutuksissa

 Kysy lisää metallinkierrätyskonsultoinnista